Jemné, řídké, třepící se a často se mastící vlasy

2 příspěvky / 0 new
Poslední
Veiia
Offline
Na fóru od: 17.02.2009
Jemné, řídké, třepící se a často se mastící vlasy

Ahoj, mám docela problém se svými vlasy. Kromě toho, že jsou hodně jemné a nemách jich zrovna moc, snadno se mastí u kořínků a u konečků jsou suché a snadno se třepí. Vlasy mám ostříhané skoro na krátko (trošku delší podkova). Nevím jaký šampon mám používat, jestli na suché nebo na mastné vlasy, jestli existuje nějaký přípravek, který by to maštění vlasů u kořínků omezil. Nebaví mě každý den si umývat hlavu. Poradíte?

nikisek06
Offline
Na fóru od: 03.01.2009

Tak to máme uplně stejný problém,jen teda já mám ty vlasy dlouhé,ale aky se mi u hlavy strašně mastí a jinak jsou suché,musím si je umývat každý den,máms trah že si je tak zničím,ale u hlavy je mám hodně masné,jinak jemné a řídké.

tetadana
Offline
Na fóru od: 26.04.2009

Ahoj, já mám taky jemné vlasy, takže to vypadá že je jich málo (někde jsem četla, ře všichni lidé mají přibližně stejný počet vlasů, ale právě když jsou jemné, vypadá to, že je jich míň). Taky se mně hodně mastí, ale řekla bych že stejnoměrně.
A co mně pomáhá?
Dlouho jsem hledala ten správný šampon, vyhovuje mně L´Oreal citrus pro mastné vlasy a Fruktis s kiwi pro mastné vlasy.
Nosím vlasy nakrátko ostříhané, mám středně hnědé vlasy a dávám si na ně světlý melír - silnější proužky. To taky omezí maštění vlasů.
A poslední věc, kterou mně poradila jedna známá, je trvalá Wella Headline - nebojte se, vlasy po ní vůbec nekrepatí, je určena na vlasy po melíru nebo barvené, není to vlastně pravá trvalá, vydrží 2-3 měsíce, ale není vidět žádné odrůstání, taky brání maštění vlasů a vlasy díky ní mají větší objem. Kdysi jsem si ji koupila přes internet a nechávám si ji dělat doma, ale už ji na netu nikde nevidím. Je určena pro profesionály, tak když budete mít zájem, zeptejte se v kadeřnictví. Jo a dělá se jako normální trvalá, natáčím si ji na ty silnější kolíky, na to se natře ta trvalá, zabalí se na cca 0,5 hodiny, potom se myslím opláchne a použije se ustalovač nebo naopak, už nevím přesně, delší dobu jsme ji nedělali, teď jsem ostříhaná, chystám se na melír a potom tak za týden dáme tu trvalou.
Tyhle 3 věci mně opravdu pomáhají, stačí umývat hlavu 2x týdně.

robinka
Offline
Na fóru od: 07.06.2009

Řekla bych, že tady je problém v mytí vlasů :)) Vlasy se opravdu můžou mýt denně, ale pokožka hlavy už ne!! Protože pokožka se při mytí vlasů prokrvuje a dává se tak podnět vlasovým cibulkám aby více pracovaly:)) A tím pádem dochází k větší mastivosti...Takže pokud je to prozatím nutné, mýt vlasy denně ano, ale opravdu jenom promnout vlásky:))

azuritek.siga
Offline
Na fóru od: 05.12.2008

Měla jsem taky takový problém,střih mám taky takový,(vzadu sestříhané,vepředu delší).Šampón používám Gliss Kurr(někdy používám i obyčejný levný na objem a je kupodivu dobrý).Aby se mi moc nemastily vlasy,dávám si do šampónu šťávu s citrónu(na 0,5l šamp. 1větší citrón),barva mi taky pomáhá,pokud použiju nějaké přípravky ,dávám je jen na konečky a vlasy myju vlažnou vodou.Tahle kombinace mi pomohla proti mastícím vlasům.Roztřepené konečky už nemám díky pravidelnému stříhání a hlavně je neničím tupírováním. ;) :)

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

Do končku vetřít jen kondicioner a je to.ne po cle hlave kde se mastí vlasy! a zastříhavat každý měsíc! :)

azuritek.siga
Offline
Na fóru od: 05.12.2008

Pravda pravda,ale i gely,tužidla atd. dávat jen na konečky a hlavně nedávat toho moc ;) :)

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

JJ. všeho s mírou.jak si říka mín je někdy víc!pak vlasy ztěýkonut a je to upln pravý opak než si chtěla :)

azuritek.siga
Offline
Na fóru od: 05.12.2008

To jsem opoměla dodat :oops: .Ještě že se pěkně doplňujeme :lol: :lol:

jittunka
Offline
Na fóru od: 04.09.2009

Ahoj, taky mám jemné a mastné vlasy, navíc jich nemám příliš mnoho... Ale velice vám doporučuji navštvít (pokud jste z Prahy) KAPYDERM! Je to vlasový salon na Praze 1, zdarma vám tam zjistí, jaké máte vlasy a poradí vhodný šampon. Byla jsem tam a koupila si šampon na mastné vlasy. Bohužel cena se pohybuje od 400 do 600 Kč, ale stojí to za to. Dříve jsem si je musela mýt každý den, teď stačí obden nebo každý 3. den a mám je pořád v pohodě. Navíc jsou lesklejší :) takže se jukněte na net a objednejte se, vážně doporučuju, ty šampony zabírají! ;)

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

Ahoj. to je sice hezké že to funguje ale zadá sem i to předražené nevím tedy no..třeba by se našlo i něco levnější.. naštěstí nemám sand problem s vlasy.. :lol: až na melíry po kterých mám vysušené vlasy ale stím se počíta! :D

azuritek.siga
Offline
Na fóru od: 05.12.2008

Taky se mi to zdá dost,aspoň pro mě je to drahé,ale naštěstí mi stačí si dát barvu, a používat šťávu s citrónu a vlasy si myju co třetí den ;) Jinak vlasy už mám zdravé,konečně. :D

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

JJ. asi táák. moc holek si nemuže dovolit takové dráhé přípravky a v dnešní době.
Já si myji vlasy odbden,protože sportuji a hlavu mám pak spocenou.takl že zatím nějaký problem neschledávam! ;)

Joli.Joli
Obrázek uživatele Joli.Joli
Offline
Na fóru od: 10.03.2014

ahoj, můžeš zkusit březovou vodu na vlasy, konopný šampon na vlasy nebo nějaký šampon na mastné vlasy z lékarny, na konci mytí do délek nanes trochu hydratační masky 

aja742
Obrázek uživatele aja742
Offline
Na fóru od: 06.03.2014

vlasy dobře ostříhat a zbytečně nezatěžovat. někdy je fajn návrat do minulosti. takový pivo funguje jako skvělé tužidlo a vlasy nezatěžuje. cítit není